.:: Постављање скеле за осликавање Цркве светог Луке у Смедереву ::.


Постављање скеле за осликавање Цркве светог Луке у Смедереву

Драга браћо и сестре,

Великом љубављу и донаторским радом фирме “ TMM-CONDO MONT d.o.o. Pančevo“, постављена је скела за живописање наше светиње. Неизмерно смо радосни и Богу захвални јер вредни и честити људи који успешно воде своје фирме помажу своју Цркву на најлепши начин: својим умећем. Започето је постављање скелу за осликавање куполе, тамбуре, пандатифа и поткуполних кришки, на висини од 28 метара. Захваљујемо се: Андрији Нишавићу, Милутину Нишавићу, Далибору Јаћимовићу, Миљану Јаћимовићу, Милану Пантићу, Александру Станојевићу, Ивану Симићу, Милошу Симићу, Небојши Савићу, Перици Мијатовићу, Саши Ђурићу, Срђану Кајтезу, Денису Мурини, Вељку Јовановићу, Далибору Свилановићу, Бобану Букелићу на одзиву и помоћи да се ово дело уради.

Нека Ваш допринос буде на славу Божију, прецима вашим на радост, Цркви и роду српском на духовну корист. Све што чинимо и користимо у славу Божију биће благословено и напредно!

Подсећамо све људе добре воље, као и установе и предузећа да могу помоћи својим прилозима живописању Цркве светог Луке. Друга фаза подразумева фрескописање површине од 360м2. За ову фазу живописа неопходно је издвојити 54.000евра. Искрено верујемо, да ће Бог и Свети Лука помоћи у прикупљању добровољног прилога да довршимо започети посао.

Свака помоћ је добродошла! Средства можете уплатити на жиро рачун “Banca Intesa“ Црква светог Луке бр. 160-39731-96 или на благајни Цркве светог Луке у Смедереву. Уговоре о донацији као и све информације, можете добити код старешине цркве светог Луке, протојереја Дејана Давидовића.

НАПОМЕНА: За време осликавања храм ће бити отворен за парохијане и радиће уобичајено а богослужења ће се обављати несметано као и до сада.

“Кад човјек зида кућу не зида је за себе, него за своју дјецу и унучад. Тако настаје породица и домаћинство. Кад владар зида цркву, не зида је за себе, ни за своје синове, ни за унучад, него за народ који ће је кроз вјекове походити. Тако се ствара држава. Чедо моје , градите за данас ,градите за сутра, али градите и за вјекове. Кад се гради за народ онда то што се гради мора бити трајно и јако као сам народ”.

завештања Стефана Немање