.:: Помозите и ви завршетак наше цркве ::.


Помозите и ви завршетак наше цркве

Драга браћо и сестре, духовна децо Светога Саве!

Обраћамо вас се у име верног народа града Смедерева и свештенства Цркве светог Луке, са молбом да сходно својим могућностима помогнете завршетк смедеревске богомоље, наше Светиње- Цркве светог апостола и еванђелисте Луке на Царини, у Смедереву.

Господ је благословио да наше генерације зидају овакав објекат у славу Господа нашега Исуса Христа и спомен светог Луке, као нашег заштитника и посредника пред Богом. Нема веће радости од радости да се човек уграђује у Тело Цркве и постане део Цркве (један камен, цигла, фреска… = део Тела Христовог)!

Цела историја Смедерева је возглављена у велелепној Цркви на Царини у Смедереву. Тренутно су у току радови на осликавању цркве. Од прикупљеног новца до сада завршили смо прву фазу фрескописања(олтарску апсиду), од 160м2. Друга фаза подразумева фрескописање куполе, пандатифа, поткуполне тамбуре и поткуполних страна, укупне површине 360м2. За ову фазу живописа неопходно је издвојити 54.000евра. Искрено верујемо, да ће Бог и Свети Лука помоћи у прикупљању добровољног прилога да довршимо започети посао, а све то на здравље и спасење њених донатора(ктитора).

Знамо да економске прилике у земљи нису сјајне, да се послује отежано, али ако сви помогнемо по мало, можемо се надати да ћемо ускоро завршити ово богоугодно дело.

Средства можете уплатити на жиро рачун “Banca Intesa“ Црква светог Луке бр. 160-39731-96 или на благајни Цркве светог Луке у Смедереву. Уговоре о донацији као и све информације, можете добити код старешине цркве светог Луке, протојереја Дејана Давидовића (тел. +381 0638123332).

Свака помоћ је добродошла!

Унапред смо Вам захвални на помоћи и разумевању!

“Ко Цркви даје-Богу позајмљује!

Бог никоме дужан не остаје!“

Старешина цркве:

протојереј Дејан Давидовић