.:: НАСТАВАК ФРЕСКОПИСАЊА ЦРКВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ У СМЕДЕРЕВУ ::.


УГОВОРЕНЕ СЦЕНЕ ЗА НАСТАВАК ФРЕСКОПИСАЊА ЦРКВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ У СМЕДЕРЕВУ

Драга браћо и сестре,

Обавештавамо Вас да настављамо започете радове на фрескописању Цркве светог апостола и евађелисте Луке у Смедереву.

Започели смо осликавање цркве захваљујући добровољним прилозима верника који су желели да учествују у фрескописању цркве и на тај начин се уграде, попут њихових предака у саму Цркву. Од прикупљеног новца смо завршили другу фазу фрескописања ( куполу, пандатифе, поткуполну тамбуру и поткуполне стране) укупне површине 360м2. Следећа фаза фрескописања обухвата поткуполне сводове и све странице до галеријског простора, укупне површине 700м2. До сад је ово највећи подухват у живописању Цркве светог Луке.Радови су предвиђени да трају две године. Неопходно је за ову фазу издвојити 105.000 евра. Искрено верујемо, да ће Бог и Свети Лука помоћи у прикупљању добровољног прилога да довршимо започети посао.

Знамо да су економске прилике у земљи веома тешке, да се послује веома отежано, али ако сви помогнемо по мало, можемо се надати да ћемо ускоро завршити ово богоугодно дело.

Свака помоћ је добродошла! Средства можете уплатити на жиро рачун “Banca Intesa“ Црква светог Луке бр. 160-39731-96 или на благајни Цркве светог Луке у Смедереву. Уговоре о донацији као и све информације, можете добити код старешине цркве светог Луке, протојереја Дејана Давидовића.

“Ко Цркви даје-Богу позајмљује!”

Унапред захвални

Старешина цркве

протојереј Дејан Давидовић

+381 0638123332