.:: Почетак Друге фазе изградње конака уз цркву Светог апостола и еванђелисте Луке у Смедереву ::.


Конак садржи четири  етаже, капацитета три стотине места и седам стамбених просторија за смештај

Друга фаза радова обухвата: сређивање црквене сале, кухиње  намењене за црквену салу, уређење мокрих чворова при црквеној сали и  уређење црквене библиотеке за вернике.

Молба

Поштовани,

У име Епархије пожаревачко-браничевске, са Г. епископом др Игнатијем Мидићем и свештенством Цркве светог Луке, обраћамо Вам се са молбом да нам помогнете око завршетка Цркве светог апостола Луке и Епархијско- црквеног конака у Смедереву при Цркви светог апостола и еванђелисте Луке.

Позивамо Вас у име Господње да,  сходно својим могућностима помогнете и узмете учешће у завршетку Наше Светиње и Епархијско-црквеног конака.

Господ је благословио да наше генерације зидају овакав објекат у славу Господа нашега Исуса Христа и спомен светог Луке, као нашег заштитника и посредника пред Богом. Нема веће радости од радости да се човек уграђује у Тело Цркве и постане део Цркве (један камен, цигла = део Тела Христовог)!

 Цела историја Смедерева је  возглављена у велелепној Цркви. Црква и њен конак сведоче о нашим прецима и сведочиће о нама пред Богом, из тог разлога велика је одговорност на свима нама да завршимо и учинимо да овај објекат постане симбол препознавања Србије.

Унапред смо Вам захвални на помоћи и разумевању!

Свако добро од Господа желимо Вама, Вашим

породициама и Вашим сарадницима

 

Ваш молитвеник пред Господом

  старешина Цркве светог ап. Луке

протојереј Дејан Давидовић

   тел. моб. 063/812-33-32